Як правильно користуватися гелем для душу


Душ — основа чистоти та здоров'я шкіри всього тіла. Для очищення шкіри більшість людей вже не використовує мило, віддаючи перевагу якісним ароматним гелям для душу. Один або навіть кілька видів мийного засобу для тіла, напевно, є у ванній у кожної сучасної людини, проте багато хто не знає повною мірою всіх його особливостей, різновидів і переваг. Про те, чим відрізняються гелі між собою, як користуватися гелем для душу, ми розповімо у цій статті.

Гель для душу — що це і навіщо потрібний

Гель для душу — це косметичний продукт, призначений для миття тіла. Він відрізняється від рідкого мила і за консистенцією, і за складом. Гель має густішу консистенцію і, на відміну від мила, дуже м'яко очищає шкіру, а крім функції очищення, забезпечує тілу делікатний догляд.

Властивості та переваги гелів для душу:

  • Добре очищають шкіру від поту, забруднень, ороговілого шару відмерлих клітин, не порушуючи при цьому природний pH-баланс.
  • Зволожують шкіру тіла, збагачують її поживними речовинами та захищають від втрати вологи, сухості, лущення та подразнення.
  • Захищають від патогенних бактерій (антибактеріальна дія).
  • Захищають шкіру від стресу, пом'якшують та заспокоюють.

Після прийняття душу з гелем шкіра не пересихає, а залишається свіжою, добре зволоженою. Ще одна перевага — це задоволення від використання гелю для душу, який має приємний аромат і ніжну текстуру.


Як використовувати гель для душу правильно

Правила використання мийного засобу — це не тільки про те, як правильно митися гелем для душу. Спочатку потрібно вибрати хороший — якісний продукт, який буде максимально корисним для вашої шкіри.

Який гель для душу купувати?

Експерти рекомендують оцінювати гелі для душу не за яскравою етикеткою, а за складом і репутацією бренду. Перевагу віддавайте гіпоалергенній косметиці з максимально натуральним складом без агресивних ПАР, здатних нашкодити шкірі, викликати подразнення, сухість та інші неприємні прояви. Якість гелю має велике значення, тому що від нього залежить і якість гігієни тіла, і здоров'я шкіри.

Велика кількість продуктів широко розрекламованих торгових марок може ввести в оману. Тому ми пропонуємо орієнтуватися не на рекламу, а на відгуки косметологів і споживачів. Найвищі оцінки отримали ізраїльські гелі для душу, які виготовляють на основі води та мінералів Мертвого моря, а також морських водоростей, натуральних лікарських рослин.

Косметика Ізраїлю відома високою якістю, оскільки контроль якісних показників та сертифікація косметичної продукції здійснюються на державному рівні.


Банне приладдя

Друге правило миття гелем для душу — це правильний вибір і правильне використання такого лазневого приладдя, як мочалка і рушник.

Чи потрібно використовувати мочалку, якщо гель і без того добре піниться? Все залежить від того, який саме гель ви використовуєте, та від чутливості шкіри. Якщо ви використовуєте звичайний гель, то мочалка допоможе досягти ефекту скрабування і відлущування ороговілого шару шкіри. Мочалку слід вибирати відповідно до типу шкіри. Власникам чутливої ​​шкіри можна обійтися без мочалки, оскільки вона може травмувати ніжні покриви шкіри.

Рушник, який ви використовуєте після душу, повинен бути чистим, м'яким, виготовленим із натуральних матеріалів з високою здатністю, що вбирає. Не потрібно ретельно витирати шкіру. Досить легко промокнути кількома рухами воду на тілі й дати волозі, що залишилася, вбратися.

У ванній кімнаті завжди зберігається підвищена вологість, а це ідеальне середовище для патогенної мікрофлори. Тому рушник і мочалку потрібно просушувати після кожного використання. Крім того, як і будь-які засоби особистої гігієни, рушник і мочалку потрібно вчасно міняти. Заміну рушників потрібно робити не рідше ніж раз на тиждень. Мочалку рекомендується міняти раз на місяць.


Правила використання гелю для душу

Процедура використання гелю для душу складається з кількох кроків:

  1. Обполоснути тіло теплою водою. Зверніть увагу, що температура води також дуже важлива, оскільки вона впливає на здоров'я шкіри. Гаряча вода порушує природний захисний шар шкіри, що призводить до посиленої роботи жирових і потових залоз. Найкорисніша для шкіри температура води — така, що не контрастує з температурою тіла, тобто до 40 °С.
  2. Налити невелику кількість гелю на долоні або мочалку. Достатнім об’ємом однієї процедури вважається чайна ложка гелю для душу.
  3. Збити гель (долонями або в мочалці) до стану стійкої мильної піни.
  4. Намилити тіло по всій поверхні.
  5. Для хорошого очищення кілька хвилин акуратно масажувати намилену шкіру.
  6. Змити залишки мильної піни під проточною водою.
  7. Після душу промокнути тіло чистим рушником.
  8. Коли шкіра повністю висохне, можна зволожити спеціальним лосьйоном або кремом для тіла.

Що ще потрібно знати про використання гелю для душу? Запитання, які ставлять нам найчастіше, стосуються частоти використання мийного засобу для тіла: як часто можна митися гелем для душу, чи можна ним митися щодня.

Частота використання гелю залежить від його призначення та складу. Наприклад, гель-скраб можна використовувати 1 – 2 рази на тиждень. Більшість гелів підходять для щоденного використання, але не частіше ніж один раз на добу. Неякісні засоби при щоденному застосуванні можуть призвести до порушення захисної функції шкіри, тому вибирайте якісні гелі з безпечним складом.


Гель для душу — види та особливості

Різноманітність гелів для душу на полицях магазинів вразить навіть найдосвідченіших покупців. Однак великий асортимент має і негативний ефект, оскільки збентежує і ускладнює вибір. Тому при покупці гелю для душу потрібно чітко систематизувати критерії та на них орієнтуватися.

Перший критерій — це тип шкіри. Чутлива й суха шкіра потребують особливого делікатного догляду та зволоження, а жирна вимагає глибокого очищення та захисту від висипань. Необхідні властивості забезпечує склад косметики, тому при виборі гелю для душу завжди звертайте увагу на список активних компонентів.

Другий критерій — це призначення. За призначенням гелі для душу бувають:

  • Зволожувальні — це, як правило, універсальні засоби, які підходять для будь-якого типу шкіри, а особливо сухої та чутливої. Секрет зволожувального гелю — у великій концентрації зволожувальних компонентів (гліцерин, натуральні рослинні олії, вітаміни та ін.)
  • Поживні — призначені для шкіри, яка відчуває стрес під дією жорсткої води. Гель для душу поживний містить вітамін Е, олії та інші інгредієнти, які насичують шкіру поживними речовинами, зміцнюють її захисний бар'єр, роблять її оксамитовою.
  • Тонізувальний — такий гель містить компоненти, що активізують кровообіг, зміцнюють нервову систему. Після душу з таким гелем людина відчуває приплив сил та енергії, бадьорість і концентрацію.
  • Відлущувальні (з ефектом скрабу) — містять мікрочастинки (абразив), що сприяють м'якому, глибокому та ретельному очищенню шкіри від ороговілих клітин, створюючи умови для оновлення шкіри. Такі гелі підходять для шкірних покривів будь-якого типу — жирного, сухого, нормального — та для проблемної шкіри.
  • Антибактеріальні — призначені для жирної та проблемної шкіри, використовуються у комплексній терапії при висипаннях, захищають від запалення.

Третій критерій вибору — це аромат. Все залежить від особистих уподобань. Можна купити гель для душу з легким ненав'язливим запахом або запахом улюблених фруктів. Є також парфумовані гелі. Вони мають стійкий аромат, який після душу зберігається на тілі ще довгий час (кілька годин).

І останній, четвертий критерій — консистенція. За консистенцією засоби поділяються на:

  • гелі для душу;
  • крем-гелі для душу.


У чому відмінність між гелем і крем-гелем для душу

У гелі для душу, навіть найкращому, є речовини, завдяки яким засіб інтенсивно піниться та очищає шкіру від забруднень навіть у жорсткій воді. Однак ці ж компоненти при неправильному або дуже частому використанні гелю здатні зруйнувати гідроліпідний захист, тим самим підвищити втрату вологи та сприйнятливість шкіри до зовнішніх факторів.

Головна відмінність крем-гелю від звичайного гелю для душу міститься вже у його назві. Це засіб 2 в 1, який добре очищає шкіру від будь-яких забруднень, але робить це дуже делікатно, оскільки містить зволожувальні та поживні компоненти. Таким чином, шкіра отримує потрібний догляд вже під час купання.

Наприклад, крем-гель для душу Careline з ароматом олії ши взагалі не містить парабенів, інтенсивно зволожує шкіру. Після душу з його використанням шкіра стає чистою, м'якою, пружною, гладкою, як шовк.

Переваги крем-гелів:

  • зберігають природний захисний бар'єр шкіри;
  • зволожують і перешкоджають сухості;
  • насичують шкіру корисними поживними речовинами;
  • продовжують молодість та зберігають здоров'я шкіри.



Ще ніхто не написав коментарів.

Написати коментар