Як правильно вибрати гель для душу: поради експерта


Душ або тепла ванна — один із головних ритуалів щоденного догляду за тілом. А гель для душу — це неодмінний елемент ритуалу, який допомагає нам делікатно очищати шкіру, щоб зберегти її здоров'я та молодість. Дискомфорт на шкірі після банних процедур може бути пов'язаний із поганою якістю води та вибором косметики, що не підходить. Як правильно вибрати гель для душу, на що звернути особливу увагу при виборі — читайте далі в статті.

Для чого потрібен гель для душу

Ми звикли думати, що головне призначення гелю для душу — це очищення шкіри тіла від поту, шкірного жиру, пилу та інших забруднень, накопичених протягом дня. Однак сучасні косметичні засоби мають значно ширший спектр корисних властивостей.

Шкіра сучасної людини схильна до серйозних випробувань, оскільки вода, яку ми використовуємо для миття, у більшості регіонів, особливо в містах, дуже жорстка. Щоденні гігієнічні процедури сприяють сухості, подразненню та порушенню природного захисного бар'єра шкірних покривів.

Хороший гель для душу, на відміну від мила, пом'якшує жорстку водопровідну воду, добре піниться і делікатно видаляє забруднення, перешкоджає зневодненню шкіри.


Властивості та переваги гелю для душу

Основні властивості гелів для душу:

  • дбайливе очищення зі збереженням природного рН шкіри;
  • зволоження та захист від втрати вологи.

Залежно від призначення та складу гелі також мають інші властивості:

  • тонізують;
  • забезпечують ефект використання скрабу — відлущують змертвілі клітини та сприяють оновленню шкіри;
  • розслаблюють або, навпаки, бадьорять, пробуджують енергію та надають сил;
  • абсорбують надлишки шкірного жиру, регулюють роботу сальних і потових залоз, перешкоджають появі висипань;
  • мають антибактеріальні властивості;
  • заспокоюють, усувають свербіж і подразнення.

Процедура з ароматним душем дарує позитивні емоції.


Переваги гелів для душу:

  1. Зручне компактне пакування, що спрощує використання та зберігання засобу у ванній кімнаті.
  2. Економічна витрата — гелі дуже добре піняться, тому для однієї процедури миття потрібна мінімальна кількість мийного засобу, а однієї баночки гелю вистачає надовго.
  3. Безпечна форма для шкіри — в порівнянні з милом, гелі не містять лугів, мають рН, близький до природного рН шкіри, м'яко та делікатно очищають і доглядають за тілом.
  4. Почуття свіжості після душу — гель добре змивається, не залишаючи на шкірі неприємного відчуття липкості або стягнутості.
  5. Економія часу — гель моментально утворює багату піну, не потребує постійного намилювання мочалки, що скорочує час лазневих процедур.

Щоб повною мірою відчути всі переваги використання гелю для душу, потрібно приділити увагу вибору якісного косметичного засобу, враховуючи тип шкіри, уважно вивчивши склад і правильно визначивши завдання догляду за тілом.

Як підібрати гель для душу за типом шкіри

Шкірні покриви тіла, як і шкіра обличчя, у всіх різні та поділяються на різні типи:

  • нормальна шкіра;
  • жирна;
  • комбінована;
  • суха;
  • чутлива.

При виборі засобів для купання та іншої косметики для тіла потрібно враховувати індивідуальні особливості шкіри.


Розкажемо, як вибрати гель для душу за типом шкіри.

Нормальна шкіра — це здорова шкіра, яка має гарний природний захист від впливу довкілля. Стан нормальної шкіри залежить від пори року, повітря, води. Головна мета догляду за нормальною шкірою тіла — це збереження захисного ліпідного шару та водного балансу. Вибирайте м'які гелі для душу з рН, що відповідає рН шкіри.

Для комбінованої, для жирної шкіри характерна така проблема, як зайве потовиділення, підвищений виробіток шкірного жиру. Шкірні покриви грубіші та вимагають спеціального догляду. Жирній і комбінованій шкірі підійдуть засоби з себорегулювальними і навіть підсушувальними властивостями, для глибокого очищення можна купити абсорбувальний відлущувальний гель для душу з абразивними мікрочастинками, який вирівнює тон шкіри, добре очищає пори, робить шкіру м'якшою.

Нерідко жирна шкіра має схильність до висипів. Для проблемної шкіри підійдуть засоби, які містять антибактеріальні компоненти та інші речовини, що сприяють відновленню, загоєнню шкірних покривів.

Суха чутлива шкіра найбільш чутлива до впливу води, хімічних речовин, температури та інших зовнішніх факторів. Шкірні покриви тонкі, схильні до подразнення, лущення, почервоніння, мікропошкоджень. Для очищення сухої та чутливої ​​шкіри потрібні максимально натуральні гелі ніжної кремової текстури з гіпоалергенним складом, високим вмістом інгредієнтів, що доглядають. Сухій та чутливій шкірі підійде зволожувальний крем-гель для душу з гліцерином, пантенолом, екстрактами водоростей, натуральними оліями у складі.

Як вибрати гель для душу за складом

У складі будь-якого гелю для душу присутні інгредієнти, які діляться на 3 групи:

  • ПАР, які забезпечують мильні та очищувальні властивості гелю;
  • компоненти, що забезпечують догляд;
  • ароматизатори, барвники та стабілізатори (консерванти).

Неправильно думати, що поверхнево-активні речовини — це шкідливі складові. ПАР є в будь-якому косметичному засобі, що піниться, проте потрібно перевіряти, які саме компоненти використовує виробник. У косметиці для тіла точно не повинно бути SLS, SLES. Допускається присутність таких ПАР, як лаурит сульфат, лаурит глікозид.

Правильний догляд тілу забезпечують косметичні інгредієнти:

  • олії — жожоба, карите, виноградних кісточок та ін.;
  • екстракти фруктів, рослин — алое вера, ромашки, півонії, апельсина та ін.;
  • зволожувальні агенти — гліцерин, ніацинамід, пантенол тощо;
  • вітаміни та мінерали.


Зволожувальні інгредієнти в гелі для душу must have, оскільки вони захищають шкіру від сухості, заспокоюють, забезпечують відчуття свіжості після душу.

Як консерванти в гелях використовуються синтетичні речовини. Їхнє призначення — збереження придатності косметичного засобу до використання протягом зазначеного на етикетці терміну. Купуючи гель, переконайтеся, що консерванти та стабілізатори знаходяться в кінці списку компонентів. Це означає, що ці речовини присутні в косметиці в незначній концентрації.

Нашій шкірі не однаково, чим ми її миємо. Чим натуральніший склад, тим більше він безпечний і корисний для нашого тіла. Якщо ви дбаєте про красу та здоров'я шкіри, зверніть увагу на ізраїльські гелі для душу. Вони виготовлені на основі води Мертвого моря, екстрактів цілющих рослин. У них найвищий відсоток натуральних інгредієнтів у складі. Більшість гелів навіть не мають синтетичних ароматизаторів і консервантів, не викликають алергічних реакцій та делікатно доглядають за шкірою.

Який гель для душу вибрати — призначення косметичного засобу

Будь-яка шкіра потребує особливого догляду, який відповідає її особливостям. У різні періоди наша шкіра може потребувати різного догляду, тому при виборі гелю для душу обов'язково звертайте увагу на стан шкірних покривів і призначення косметичного засобу.

Основні типи гелів за призначенням:

  1. Зволожувальні.

Основними компонентами в них виступають пантенол, ніацин, алантоїн, гліцерин, натуральні олії та екстракти рослин. Після миття зі зволожувальним гелем на шкірі немає почуття сухості або стягнутості, волога зберігається у клітинах, тому шкіра захищена від пересихання та подразнення. Зволожувальний гель для душу Health & Beauty з олією обліпихи містить також вітамін Е, екстракт алое вера, натуральні олії виноградних кісточок, жожоба, має незвичайний ніжний аромат і ніжно доглядає за шкірою, залишаючи після купання відчуття свіжості, робить шкіру оксамитовою.


  1. Тонізувальні.

Тонізувальний ефект забезпечують ароматичні олії та спеціальні компоненти у складі гелю. Найчастіше такий косметичний засіб має аромат із нотами цитрусових, бергамоту, а у його формулі присутні такі натуральні інгредієнти, як екстракт зеленого чаю, лемонграс, мінеральні солі.

  1. Поживні.

Завдання живильного гелю для душу — насичення шкіри тіла поживними речовинами, які допоможуть відновити ліпідний шар, зберегти захисні властивості шкіри, уберегти від дії жорсткої води та інших зовнішніх факторів. Таку формулу має крем-гель для душу Careline «Весняний колір» з яблуком та ваніллю, який ніжно очищає шкіру, не порушуючи її природний рН, має приємний аромат і дарує справжнє задоволення від простої процедури купання. Цей гель ідеально підійде для будь-якого типу шкіри, особливо чутливої.


  1. Зі скрабувальним ефектом.

Іноді простого миття недостатньо, шкіра потребує глибшого очищення. Для відлущування ороговілого шару підійде гель з абразивними частинками з ефектом скрабу, який допоможе очистити шкіру від відмерлих клітин, робить її м'якшою, ніжною, пружною та стимулює оновлення шкірних покривів.

  1. Антибактеріальні.

Такі гелі мають антисептичні, протизапальні, загоювальні властивості. Вони підходять для проблемної шкіри, захищають шкіру від патогенної мікрофлори, яка може бути у воді або на тілі.

У догляді за тілом важливу роль відіграє регулярність, якість косметичних засобів та позитивні емоції. Гель для душу принесе ще більше користі, якщо поряд із безпечним складом та ідеальною формулою для вашої шкіри він має також ніжну текстуру й приємний аромат. Підібрати гель з потрібними характеристиками та відповідним запахом можна в інтернет-магазині косметики. Віртуальний сервіс став настільки досконалим, що ви легко знайдете ідеальний продукт для догляду за вашою шкірою.


Ще ніхто не написав коментарів.

Написати коментар