Сіль Мертвого моря: застосування, користь, склад


Грязі та солі Мертвого моря використовувалися в лікувальних і косметичних цілях ще за часів єгипетської цариці Клеопатри, яка, як відомо, дуже дбала про свою шкіру та волосся. Не дивно, що навіть в епоху розвитку хімічної промисловості, професійної косметології в косметиці, як і раніше, застосовується природна сіль Мертвого моря, користь якої доведена тисячоліттями.

Унікальний мінеральний склад солі Мертвого моря

До складу солі Мертвого моря входять такі мікроелементи, які в поєднанні забезпечують комплексний догляд:

  • Йод. Усім відомі бактерицидні властивості цього елемента таблиці Менделєєва. Крім вираженої антибактеріальної дії, сприяє нормалізації вироблення гормонів.
  • Калій. Він відповідає за відтік води з клітин (важливо при набряках) та за клітинну регенерацію, тобто за підтримання молодості шкіри.
  • Магній. Виконує захисну протизапальну функцію, відповідає за роботу м'язів, надає розслаблювальну дію на нервову систему.
  • Залізо. Один із головних елементів у системі доставки кисню до клітин.
  • Кальцій. Крім побудови кісткової тканини, кальцій дуже важливий для здоров'я серцево-судинної системи, м'язової тканини.
  • Сірка. Антиоксидант і антисептик. Бере участь у синтезі білка, необхідного для підтримання еластичності сполучної тканини.
  • Кремній. Елемент, який стимулює процес регенерації клітин і сприяє омолодженню шкіри та всього організму людини.
  • Натрій. Відповідає за внутрішньоклітинний метаболізм, за виведення токсинів, стимулює кровообіг, роботу нервової системи.

Сіль Мертвого моря: корисні та лікувальні властивості

Про користь солі Мертвого моря як природного джерела мінералів, одного з найефективніших доглядових і лікувальних компонентів у косметології можна говорити нескінченно. Наведемо лише деякі унікальні корисні властивості цього продукту:

  • усуває запалення;
  • очищує;
  • допомагає оновленню шкіри;
  • знімає набряки, виводить рідину;
  • активізує кровотік та лімфоток;
  • розслаблює, допомагає боротися зі стресом і втомою, позитивно впливає на сон;
  • знеболює (полегшує зубний, м'язовий біль);
  • допомагає у лікуванні шкірних захворювань;
  • заспокоює чутливу шкіру;
  • надає лікувальну дію на проблемну шкіру;
  • зміцнює коріння волосся, допомагає боротися з лупою, випаданням волосся.

Як можна використовувати солі Мертвого моря

Багатий мінеральний склад робить сіль Мертвого моря цінним продуктом для домашнього та професійного косметичного догляду, оздоровлення організму. Ось лише деякі способи використання солі:

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/skrab-for-face.jpeg

  1. Догляд за шкірою обличчя: скраби та маски

Сіль Мертвого моря ідеально підходить для очищення шкіри. Рецепт скрабу: 1 ложка косметичної або оливкової олії + 2 ложки ретельно подрібненого сольового матеріалу, також можна додати ефірну олію лимона. Нанести засіб на шкіру та легко помасажувати, потім змити теплою водою.

Щоб освіжити шкіру, можна зробити сольову маску на основі лимонного соку, косметичних олій.

  1. Догляд за тілом: ванна з сіллю

Найпростіший і доступний спосіб подбати про здоров'я та красу свого тіла – регулярно робити ванни з натуральною сіллю Мертвого моря. Для такої процедури вам знадобиться лише 150-250 г сухої солі. Її можна спочатку висипати в банку з теплою водою, щоб проконтролювати, що всі кристали добре розчинилися, а потім вилити солоний розчин у підготовлену ванну. Оптимальна температура води 37-40˚. Залишилося лише поринути у воду та розслабитися на 20 хвилин. Рекомендується повторити процедуру 10-12 разів з інтервалом 2-3 дні, після чого достатньо приймати мінеральну ванну 1 раз на тиждень.

Ванна з сіллю Мертвого моря допомагає позбутися стресу, добре очищає шкіру і сприяє виведенню токсинів, позитивно впливає не тільки на шкіру, а й на весь організм.

  1. Боротьба з целюлітом: пілінг-масаж

Боротися з апельсиновою кіркою вам допоможе пілінг-масаж. Для приготування засобу для масажного пілінгу можна використовувати звичайний гель для душу з додаванням солі (якщо жирна шкіра) та жирний кисломолочний продукт - вершки, сметану (якщо шкіра суха). Сіль Мертвого моря зазвичай має великі крупинки, тому перед застосуванням з масажною метою її потрібно добре подрібнити, щоб вона не травмувала шкіру. Готову суміш потрібно нанести на вологу шкіру та протягом 10-15 хвилин робити масаж, приділяючи особливу увагу проблемним зонам (сідницям, стегнам, животу). Після масажу необхідно змити залишки сольового пілінг-засобу теплою водою.

Результат пілінг-масажу:

  • відлущування відмерлих клітин;
  • відновлення кровообігу;
  • активація процесу регенерації.

Для кращого ефекту можна після процедури полежати 15 хвилин під теплою ковдрою.

  1. Поліпшення кровообігу: сольові розтирання

Для процедури потрібно розчинити близько 100 г солі у 5 літрах води. У приготовленому розчині потрібно змочити махровий рушник (кілька разів протягом процедури) та інтенсивно розтирати ним усе тіло. В результаті відбувається відлущування мертвих клітин, шкіра починає дихати, підвищується її тонус, ви відчуваєте бадьорість і приплив енергії.

  1. Омолодження та боротьба з набряками: кріомасаж

Дуже простий і доступний спосіб догляду за шкірою обличчя. Потрібно лише приготувати солону воду (розчинити 1 ст. л. солі у склянці очищеної води), розлити її у формочки для льоду та поставити в морозильну камеру. Кубиками льоду слід протирати обличчя за масажними лініями. Поєднання холоду й масажу сприятливо впливає на стан шкіри та колір обличчя.

  1. Відновлення, загоєння ран: сольові компреси

Мінерали морської солі мають цілющі властивості, тому сіль Мертвого моря застосування знайшла не тільки в косметичному догляді, а й у лікуванні. Наприклад, за допомогою сольового компресу можна прискорити загоєння ран та опіків. Мінерально-сольові компреси використовують у лікуванні псоріазу, дерматитів, виразок на шкірі, вони сприяють зняттю набряку та розсмоктуванню гематом при забиттях. Приготування сольового розчину для компресів: 2 ч. л. солі Мертвого моря + 1 склянка води.

  1. Зміцнення нігтів, догляд за шкірою рук: соляні ванночки

Просто опустіть руки в теплу воду з сіллю Мертвого моря (2 л рідини / 30-40 г сухого продукту) на 15-20 хв. і відчуйте ефект оздоровлення вже після першої процедури:

  • покращення кровообігу;
  • зміцнення та прискорення росту нігтів;
  • усунення запалення тканин у зоні навколо нігтя (пароніхія, панарицій);
  • профілактика артриту, полегшення болю в суглобах.
  1. Догляд за ногами: ванночки з морською сіллю

Сольова ванна для ніг готується аналогічно ванночкам для рук. Вона корисна людям із варикозною хворобою, з підвищеною пітливістю, якщо на шкірі є подразнення. Така процедура допоможе зняти втому і набряклість, пом'якшити огрубілі ділянки та очистити шкіру, надає антисептичну й детокс-дію.

  1. Догляд за волоссям, боротьба з лупою: сольовий скраб

Мінеральні солі Мертвого моря – один із найефективніших засобів у боротьбі з себореєю шкіри голови. Після миття волосся потрібно ретельно подрібнену сіль нанести на шкіру та акуратно масажувати протягом 10 хвилин, потім змити теплою водою. Сольовий масаж допоможе очистити шкіру від жирних наростів і відлущити суху лупу, стимулює кровообіг у тканинах та покращує роботу сальних залоз, забезпечує живлення волосяних цибулин. Після використання соляного скрабу волосся стає м'якшим, шкіра голови дихає, значно зменшується кількість лупи.

  1. Гігієна порожнини рота: полоскання

Регулярні полоскання ротової порожнини розчином солі Мертвого моря (1 ч. л. на склянку води) дозволяють зменшити чутливість зубів, уникнути запалень, зупинити кровоточивість ясен, нормалізувати мікрофлору в порожнині рота і захистити зуби від карієсу. Крім того, регулярні полоскання є гарною профілактикою застудних захворювань.

Солі Мертвого моря: протипоказання

Щоб правильно використовувати солі Мертвого моря, потрібно знати їхнє призначення. Цей продукт призначений лише для зовнішнього застосування!

Сіль є чистим і на 100% натуральним продуктом, в якому гармонійно поєднуються цінні мінерали. Тому єдиним протипоказанням до використання солі та косметики на її основі є лише індивідуальна непереносимість компонентів, які містяться в ній.

Якщо ви раніше не користувалися сіллю з косметичною метою, косметологи рекомендують спочатку перевірити реакцію шкіри на цей продукт, щоб переконатися у відсутності алергії. Для цього можна розвести 1 чайну ложку солі в чашці теплої води, капнути отриманий сольовий розчин на лікоть або зап'ястя і почекати кілька хвилин. Якщо немає жодних негативних реакцій (свербіння, почервоніння шкірного покриву), то можна спокійно проводити косметичні процедури з використанням солі Мертвого моря. А якщо ні, то застосовувати мінеральний продукт не можна.

Не рекомендується також наносити сольові розчини на шкіру після гоління, оскільки вони можуть спричинити печіння та подразнення шкіри.

Натуральна сіль Мертвого моря в Health and Beauty

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/cat/hb-brand.jpg

Під час покупки солі Мертвого моря потрібно уважно перевірити оригінальність товару, оскільки тільки оригінальний, на 100% натуральний продукт має всі перераховані корисні властивості. Купити високоякісний, натуральний та, головне, сертифікований продукт з Ізраїлю можна в інтернет-магазині ізраїльської косметики Health and Beauty. Ми гарантуємо якість продукції та найвигідніші ціни в Україні, оскільки пропонуємо товари від виробника.


Ще ніхто не написав коментарів.

Написати коментар