Як вибрати кондиціонер для волосся


Призначення будь-якого кондиціонера (бальзаму) для волосся – це не тільки покращення зовнішнього вигляду пасм, а й захист від негативного зовнішнього впливу, від пошкоджень при розчісуванні, під час укладання (особливо якщо ви звикли користуватися феном та праскою). Виробників, які постачають на український ринок косметику для волосся, дуже багато, і ще більше найменувань товару, який вони пропонують. Як вибрати кондиціонер для волосся, що задовольняє ваші потреби, здатний забезпечити саме такий догляд, який потрібен для ваших пасм? Про це читайте у нашій статті.

Типи кондиціонерів для волосся за складом

Склад кондиціонера визначає його характеристики. За типом активних компонентів кондиціонери поділяються на три групи:

  • масляні;
  • білкові;
  • силіконові.

Масляні. У таких кондиціонерах головні активні речовини – це природні олії. Виробники використовують цінні властивості натуральної оливкової, кокосової, лляної олії, олії жожоба та аргани. Дія масляного кондиціонера спрямована на зміцнення коренів, стимуляцію зростання волосся, захист кінчиків від посічення, збереження вологи всередині волосся.

Білкові. Засоби, які містять натуральні компоненти, що сприяють природному відновленню структури волосся. Білки вбудовуються в структуру волосків у тих місцях, де є пошкодження, пустоти, і таким чином оздоровлюють пасма. Для повного відновлення необхідно регулярно використовувати білковий кондиціонер протягом тривалого періоду часу, і результат перевершить усі ваші очікування.

Силіконові. Продукт на силіконовій основі хороший у тому випадку, коли потрібно отримати моментальний ефект. На відміну від білкового засобу, силікон не проникає у структуру волосся, а обволікає волоски зовні, роблячи їх гладкими, блискучими та добре захищеними від термодії при укладанні, від сонця, жорсткої води. Синтетичні добавки не шкодять волоссю, але при систематичному використанні силіконових засобів компоненти можуть накопичуватися на поверхні волосків, що призводить до обтяження пасм.

Класифікація кондиціонерів для волосся за силою впливу

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/tipikondicionerovdlyavolos.jpeg

У виборі гарного кондиціонера визначальним критерієм є не тільки склад, а й завдання, які потребують вирішення. Залежно від того, який догляд потрібен для ваших пасм, можна купити кондиціонер:

  • Полегшений – продукт, який ідеально підходить для щоденного використання. Дбайливо доглядає, забезпечує моментальний ефект, що оживляє (гладкість і сяйво), захищає від регулярних укладань, від сонця, швидкого забруднення.
  • Відновлювальний – крім пом'якшувальної дії, забезпечує живлення і захист волосся від ламкості, зміцнює та повертає волоскам силу, еластичність, блиск.
  • Лікувальний – такий засіб необхідний для догляду за сильно стоншеним, пошкодженим волоссям після фарбування, хімічної завивки, внаслідок частого користування термоприладами для укладання. Активні компоненти лікувальних кондиціонерів мають цілющі властивості та здатні оживити найнеживіші пасма. Вони відновлюють клітинну структуру волосків, зміцнюють коріння, стимулюють ріст, налагоджують роботу сальних залоз і допомагають усунути лупу.

Як підібрати кондиціонер для волосся відповідно до типу пасм

Якщо реклама кондиціонера говорить, що цей засіб і вирівнює, і надає об'єму, і зволожує, і лікує шкіру голови, і взагалі має всі можливі корисні властивості, значить, не потрібно купувати такий засіб. Річ у тому, що не можуть бути в одному флаконі ліки від усіх проблем, а часто багато компонентів, які дають один позитивний ефект, конфліктують з інгредієнтами, відповідальними за інші метаморфози. Недарма провідні косметичні бренди випускають окремі цілі лінійки спеціального догляду для різних типів волосся, призначені для вирішення вузького спектра конкретних завдань.

Отже, давайте з’ясуємо, який кондиціонер для волосся вибрати для певного типу пасм.

  1. Зволожувальний.

Без гарного зволоження не обійтися сухому волоссю. Засоби зволожувальної серії корисні для власників густих локонів, стоншених внаслідок численних укладок і фарбування пасм.

  1. Поживний.

Поживний кондиціонер-маска потрібен для пасм, які виглядають тьмяними, січуться і схильні до випадання. Засіб забезпечить необхідне живлення, яке допоможе волоссю відновитися, зміцнить цибулини та стимулюватиме активне зростання. Пасма, які регулярно отримують цінні поживні речовини, вітаміни, знову набувають природної краси, живого блиску, еластичності.

  1. Термозахист.

Засобами з термозахисною дією потрібно обов'язково користуватися, якщо ви сушите волосся феном, робите укладання за допомогою праски, плойки, якщо багато часу плануєте провести на сонці. І не важливо, до якого типу належать ваші пасма.

  1. Для кучерявого волосся.

Жінкам, яким пощастило мати кучеряві локони, потрібно приділяти здоров'ю волосся досить багато уваги. Річ у тому, що хвилясті та кучеряві пасма дуже неслухняні при укладанні, мають схильність до швидкого пересихання та посічення кінчиків. Для підтримання здоров'я кучерявого волосся необхідно забезпечити йому інтенсивне зволоження. Такий догляд забезпечують спеціальні косметичні засоби для кучерявого волосся, яке нерідко виготовляють на основі природних олій.

  1. Для фарбованого волосся.

Відразу після фарбування пасма виглядають здоровими, сяйними та живими. Щоб зберегти здоровий вигляд, еластичність і відтінок, отриманий в результаті фарбування, потрібно використовувати правильний кондиціонер. Такі засоби можуть містити в невеликій кількості барвник, не повинні мати сульфатів.

  1. Для блиску.

Здорове волосся красиво блищить і переливається на сонці. Такого ефекту можна досягти, якщо систематично і правильно доглядати свої пасма. Але що робити, якщо необхідно швидко повернути пасмам сяйний вигляд? У цьому разі допоможе кондиціонер-глосер – засіб, що містить світловідбивальні елементи. Він покриває кожну волосину, вирівнюючи її поверхню.

Різновиди кондиціонерів за способом догляду

Ще один важливий критерій – особливість застосування засобу. Різні засоби по-різному наносять і тримаються на волоссі неоднаковий час, залежно від того, навіщо ці засоби потрібні. Кондиціонери завжди використовують після миття голови, але серед них є такі, які потрібно змити після певного часу, а є незмивні. При цьому ефективним буде і той, і інший кондиціонер для волосся. Який вибрати – вирішувати тільки вам, спираючись на інші характеристики косметики, ваші власні звички.

Кондиціонер та бальзам для волосся – у чому різниця?

Бальзами та кондиціонери відрізняються між собою за:

  • текстурою – бальзами густіші за консистенцією, а кондиціонери мають легку рідку текстуру;
  • призначенням – якщо бальзам використовується для пом'якшення, надання об'єму, відновлення, то кондиціонери, крім живлення, зволоження, виконують також захисну функцію;
  • принципом дії – бальзами забезпечують комплексну дію на волосся зсередини, тому їх наносять на коріння волосся, а кондиціонери забезпечують швидкий ефект за рахунок поверхневого впливу на пасма (їх наносять на кінчики або по всій довжині, але не на шкіру та коріння).

ТОП-5 кондиціонерів для волосся з Ізраїлю

Рейтинг найкращих кондиціонерів ми склали відповідно до рівня популярності засобу та за відгуками наших покупців.

  1. Відновлювальний шампунь + кондиціонер Moroccanoil Moisture Repair
    https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/1.jpeg

Комплексний догляд для сильно пошкоджених фарбуванням, хімічними салонними процедурами пасм. Переваги:

 

  • еко-френдлі продукт – формула без сульфатів;
  • містить олії (багату на антиоксиданти арганову олію) та амінокислоти;
  • забезпечує глибоке делікатне відновлення.
  1. Розгладжувальна формула Moroccanoil Smoothing

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/2.jpeg

Набір із шампуню та кондиціонера створений спеціально для тонких, слабких, неслухняних пасм. З першого застосування можна відчути ефект від використання цієї косметики – волосся випрямляється, легко розчісується. Результат зберігається до 72 годин. При систематичному застосуванні засоби цієї серії зміцнюють структуру волосків, що робить їх міцнішими, гладкими та здоровими на вигляд.

  1. Набір зволожувальний Moroccanoil Hydrating

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/3.jpeg
У наборі шампунь, кондиціонер, які комплексно впливають на волосся, надаючи глибоку зволожувальну та зміцнювальну дію. Засоби захищають волоски від посічення. Підходять для сухих, пошкоджених, після частого термоукладання, а також кучерявих пасм.

  1. Зволоження + відновлення MoroccanOil Moisture Repair Hydratante

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/4.jpeg
До комплекту входить шампунь, що відновлює і зволожує, кондиціонер зволожувальної та відновлювальної дії для фарбованого волосся, сироватка відновлювальна для посічених кінчиків. Завдяки такому підбору засобів пасма отримують ідеальний збалансований догляд:

  • відновлення пошкоджених ділянок волосся на клітинному рівні;
  • захист від вимивання кольору;
  • блиск і слухняність пасм при розчісуванні;
  • пом'якшення та зміцнення сухих ламких кінчиків;
  • антистатична дія;
  • захист.
  1. Косметика для об'єму Pure Essence Careline

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/5.jpeg
Формула, розроблена спеціально для жирного та тонкого волосся, допомагає відновити pH шкіри й у такий спосіб вирішити проблему швидкого засалювання волосся біля коріння, зберігаючи об'єм протягом тривалого часу.

Шампунь у поєднанні з кондиціонером цієї серії:

  • містять природний кофеїн, біотин;
  • нормалізують роботу сальних залоз;
  • живлять і зволожують;
  • повертають пасмам гладкість;
  • пом'якшують;
  • піднімають пасма біля коріння, надають об'єму без обтяження.

Комплексний догляд за волоссям – чи обов'язково купувати засоби однієї лінійки?

Виробники нерідко наполягають на тому, щоб користувачі купували всі засоби однієї лінійки. Однак можлива ситуація, коли вся лінійка ідеально підходить для вашого волосся, але вона не вирішує проблему комплексно. Насправді доглядова косметика не обов'язково має бути з однієї косметичної серії. Також не важливий поділ кондиціонерів на чоловічі та жіночі. Набагато важливіше, щоб:

  • кондиціонер ідеально підходив до ваших пасм;
  • косметика мала максимально природний якісний склад;
  • ви правильно використовували кондиціонер відповідно до інструкції та завжди на чисте волосся (після миття).

Натуральність – дуже важливий критерій вибору. Натуральні косметичні засоби, якою і є вся ізраїльська косметика на нашому сайті, не мають у складі шкідливих синтетичних добавок, підходять практично всім і дійсно дбайливо та добре дбають про здоров'я вашого волосся.


Ще ніхто не написав коментарів.

Написати коментар