Як користуватися кондиціонером для волосся


Здорове волосся – це передовсім результат правильного догляду. Багато говориться про те, яку косметику використовувати для догляду за різними типами пасм. Проте є речі, які можуть зашкодити не менше, ніж невідповідна косметика – це неправильне застосування косметичних засобів. Тема нашої статті – як правильно користуватися кондиціонером для волосся – одним з основних елементів щоденного догляду, під час застосування якого багато хто припускається серйозних помилок.

Що таке кондиціонер для волосся і для чого призначений

Перш ніж відповісти на запитання, навіщо використовувати кондиціонер для волосся, розберемося з особливостями догляду за пасмами. Догляд починається з очищення, тобто з шампуню. Хороше очищення пасм забезпечують присутні у складі шампунів активні компоненти, які можуть також досить жорстко впливати на волосся. У процесі миття кутикула волосків розшаровується (лусочки, які раніше щільно прилягали одна до одної, підіймаються), що робить їх вразливими перед впливом зовнішніх факторів.

Кондиціонер – засіб, завдання якого полягає у пом'якшенні (нейтралізації) дії шампуню. Він згладжує волосся (лусочки під його дією опускаються). Після застосування кондиціонера лусочки знову щільно прилягають одна до одної, тому пасма захищені від пошкоджень при сушінні, використанні засобів для укладання, сонячних променів.

Правила використання кондиціонера для волосся

Принципи застосування кондиціонера прості:

  • Потрібно вибрати хороший засіб, який до того ж підходить для вашого волосся.
  • Треба знати, коли застосовувати кондиціонер для волосся, як правильно наносити його на пасма та як часто користуватися кондиціонером для волосся.

Спосіб застосування залежить від того, яку ви виберете косметику. На даний момент є три типи догляду за пасмами після миття голови:

  • простий;
  • незмивний;
  • глибокої дії.

Особливості використання звичайного кондиціонера для волосся

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/kakpolzovatsyakondicioneromdlyavolos.jpeg

Головні завдання звичайного засобу для кондиціювання – пом'якшення і захист. Такі кондиціонери захищають пасма під час сушіння та термоукладання, забезпечують захист від негативного впливу факторів навколишнього середовища. Косметичні компанії розробляють засоби з урахуванням особливостей різних типів волосся.

Як правильно застосовувати кондиціонер для волосся:

  1. Вимити голову з шампунем. Кондиціонер завжди використовуються на чисте волосся після миття голови. У процесі миття потрібно дуже дбайливо спінювати шампунь на пасмах і масажувати шкіру, щоб мінімально травмувати волоски.
  2. Змити шампунь водою (вода повинна бути теплою або прохолодною). Найбезпечніша для пасм температура – ​​до 40 ˚С. При змиванні не потрібно ворушити волосся і намагатися розділити його на пасма.
  3. Акуратно відтиснути пасма. У жодному разі не викручувати, не терти рушником. На момент нанесення кондиціонера пасма мають бути не мокрими, а вологими – це важлива умова ефективної дії.
  4. Нанести кондиціонер. Трохи засобу вилити на долоню (витрата залежить від того, наскільки густе й довге волосся). Потім нанести його на пошкоджені кінці. Важливо обробити кожне пасмо, а потім розподілити засіб по всій довжині. Кондиціонер не наносять на коріння, оскільки це може призвести до закупорювання волосяних цибулин, швидкого забруднення голови.
  5. Залишити засіб на пасмах на якийсь час. Як правило, виробники вказують на пакованні оптимальний час, потрібний для отримання бажаного ефекту.
  6. Теплою водою промити голову до повного змивання засобу. Змивати необхідно доти, поки не зникне відчуття слизькості волосся. Пасма акуратно відтиснути.

Незмивний догляд

Такі засоби мають гарну перевагу – їхнє застосування суттєво скорочує тривалість процедур для догляду. Для різних типів пасм використовуються кондиціонери з різним складом, текстурою та дією. Так, для неслухняного в укладанні, кучерявого або товстого волосся підійдуть креми, які пом'якшують і водночас дещо обтяжують пасма. Для тонкого прямого волосся більше підійдуть кондиціонери у вигляді спрея.

Як правильно користуватися кондиціонером для волосся, що не вимагає змивання:

  1. Знову все починається з процедури очищення. Потрібно волосся вимити й акуратно просушити рушником, щоб воно стало не мокрим, а вологим.
  2. Якщо використовується крем, його зручно спочатку нанести на долоні в невеликому обсязі, а потім уже наносити на пасма, розподіляючи по всій довжині (на шкіру голови, коріння волосся засіб не наносять). Спрей використовувати ще простіше – потрібно рівномірно розпорошити його по всій довжині пасм.
  3. Для кращого розподілення кондиціонера можна скористатися гребінцем з рідкими зубами.

Особливості застосування кондиціонера для волосся глибокої дії

Кондиціонери глибокої дії – це бальзами та маски, призначені для відновлення структури, живлення, глибокого зволоження волосся. Правила застосування таких засобів:

  1. Пасма потрібно добре вимити із застосуванням шампуню або змочити водою. Вода має бути прохолодною або теплою.
  2. Нанести велику кількість засобу для догляду. Кондиціонер повинен достатнім шаром покривати волосся по всій довжині. На відміну від інших кондиціонерів, засоби глибокої дії наносять і на коріння.
  3. Залишити кондиціонер на деякий час (щоб почали працювати активні інгредієнти бальзаму, потрібно 3-5 хвилин, маску потрібно тримати 20-30 хвилин).
  4. Промити волосся холодною водою до повного змивання косметичного засобу.

Як часто користуватися кондиціонером для волосся

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/kondicionerdlyavolosprimenenie.jpeg

Використовувати засоби для кондиціювання необхідно після кожного миття волосся. Маски (кондиціонери глибокої дії) призначені для застосування 1-2 рази на тиждень. Крім регулярності використання, є й інші правила догляду за волоссям за допомогою кондиціонерів:

  • бажано користуватися натуральним продуктом на основі природних олій, багатих на вітаміни та мікроелементи;
  • важливо використовувати засіб тільки на чисте волосся, тобто після миття голови;
  • обов'язково застосовуйте кондиціонер, якщо використовуєте для укладання термоприлади, фен;
  • не наносьте косметику на коріння та шкіру голови (за винятком глибокого відновлювального догляду) – правило особливо актуальне для власників жирного волосся;
  • вологі пасма можна розчісувати тільки після використання кондиціонера, щоб уникнути пошкодження волосків.

Тепер ви знаєте, як часто використовувати кондиціонер для волосся, як правильно його наносити, і можете правильно піклуватися про красу, здоров'я своїх пасм. Також ми підготували для вас статтю про те, як вибрати кондиціонер для волосся жінці, чоловікові, для пошкоджених, сухих і схильних до жирності пасм. Великий вибір оригінальної ізраїльської косметики для догляду волосся ви знайдете в каталозі на нашому сайті Health and Beauty.


Ще ніхто не написав коментарів.

Написати коментар

Рекомендовані товари

Інтенсивний кондиціонер для волосся Ampoule Intense

Інтенсивний кондиціонер для волосся Ampoule Intense

Кондиціонер AMPOULE INTENSE інтенсивний догляд для сухого, фарбованого та пошкодженого волосся. Забезпечує швидкий результат відновлення та зміцнення волосся за допомогою відновлювальних ампул з оліям..

424грн.