Як вибрати крем для обличчя


Стан шкіри, її схильність до пігментації, висипів, швидкого старіння – все це спадкові фактори. Однак великою мірою здоров'я шкірних покривів залежить від способу життя і, звичайно, правильного догляду. Основний засіб у щоденній турботі про здоров'я шкіри – крем. І перше, що потрібно знати про правильний домашній догляд – це як вибрати крем для обличчя.

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/blog/Jyhi9V5K1FOUfkFjbYwrjw.jpg

Чому вашій шкірі потрібен хороший крем?

Потреба в систематичному косметичному догляді виникає не з першими зморшками, а в молодому віці. Вже в період статевого дозрівання з'являються шкірні проблеми, які не можна ігнорувати, і потрібно допомогти шкірі, щоб зберегти її гладкою, красивою та здоровою. Крем для обличчя – це той обов'язковий мінімум, який має бути частиною щоденного догляду, починаючи з 14-15 років та протягом усього життя. Єдине, що може змінюватись у цій константі – це властивості та склад косметичного засобу залежно від віку дівчини, типу та індивідуальних особливостей шкіри.

Грамотно підібраний крем для обличчя допомагає у вирішенні таких завдань:

  • зволоження – насичення вологою та збереження водного балансу, що дозволить зберегти еластичність шкірних покривів, продовжити молодість шкіри;
  • живлення – доставка до клітин епідермісу цінних поживних компонентів, амінокислот, мінералів, вітамінів, необхідних для регенерації клітин, підтримання молодості та краси шкіри;
  • захист – створення захисного бар'єра від різних факторів навколишнього середовища, які можуть негативно вплинути на стан шкіри (від ультрафіолету, бактерій, пилу), а також стресу та ін.;
  • уповільнення механізмів старіння шкіри, зменшення дрібних зморщок за рахунок насичення еластином, колагеном та іншими активними речовинами;
  • вирівнювання тону та розгладження шкірних покривів;
  • заспокійливий ефект – зняття запалення, подразнення.

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/blog/21375131.jpg

Як правильно вибрати крем для обличчя? Головні критерії вибору

При виборі крему вирішальну роль відіграють такі критерії:

  • тип шкіри;
  • призначення косметичного засобу;
  • віковий поріг;
  • склад крему;
  • ступінь чутливості шкіри;
  • термін придатності;
  • тип та якість паковання.

З’ясуємо, як підібрати крем для обличчя за цими критеріями.

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/blog/fbf90a5f282670d75e8cb62a9f6b43af.jpg

Вибираємо за типом шкіри

Тип шкіри – це основний критерій при виборі косметики, зокрема крему для обличчя. Класифікація кремів за типом шкіри:

  1. Для нормальної шкіри, тобто здорової, еластичної, без недоліків та ознак старіння (зморщок, пігментних плям, подразнення, розширених пор, дискомфорту).
  2. Для жирної шкіри. Цей тип визначається за такими ознаками, як щільність шкірного покриву, жирний блиск, розширені пори, в яких нерідко утворюються вугри, комедони.
  3. Для сухої шкіри. Сухість шкіри стає проблемою з віком. Нездатність зберігати вологу призводить до її стоншення, швидкого старіння, появи зморщок.
  4. Для комбінованої шкіри. Для такого типу характерне поєднання сухої або нормальної шкіри на обличчі з ділянками жирної шкіри на лобі, підборідді, навколо носа.

Нормальну шкіру досить добре зволожувати, тому для неї підійдуть легкі зволожувальні креми, а для денного догляду – зволожувальні з SPF-захистом.

Для жирної шкіри потрібні засоби, які містять себорегулювальні компоненти. Косметологи рекомендують віддавати перевагу кремам, що швидко вбираються, а також для денного використання підійдуть креми з матуючим ефектом.

Суха шкіра потребує хорошого зволоження та захисту від швидкої втрати вологи. Такий ефект забезпечують гліцерин та гіалуронова кислота.

Найбільшої уваги вимагає комбінована шкіра обличчя. Для догляду за нею необхідно використовувати 2 засоби для різних типів шкіри або спеціальні креми зі спеціально розробленим збалансованим складом.

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/blog/vybor-kosmetiki-po-ukhodu-za-kozhey.jpg

За призначенням

Існує 2 типи кремів за призначенням. Це:

  • денні;
  • нічні.

Є, безумовно, й універсальні засоби, але здебільшого купувати потрібно креми різного призначення, оскільки вони відрізняються за складом, консистенцією, мають різну дію. Наприклад, денні креми легші, добре вбираються і відмінно підходять для використання як основа під макіяж. Крім того, у них можуть бути SPF-фільтри для захисту шкіри від фотостаріння. Нічні креми містять активні речовини, які, навпаки, у поєднанні з УФ можуть зашкодити шкірі. Нічні засоби мають щільнішу структуру і довше вбираються. Наносити їх потрібно лише на ніч. Саме під час нічного відпочинку відбувається активна регенерація клітин.

Вікова категорія

У різному віці потреби шкіри є різними. Так, молода шкіра потребує лише зволоження та захисту. До 30 років виникає потреба у додатковому постачанні колагену з метою профілактики появи зморщок та продовження молодості шкіри. Після 40 вимоги до крему зростають, тому що в цьому віці вже доводиться активно боротися з віковими змінами. Жінкам після 40 рекомендується використовувати креми для обличчя зі вмістом еластину, колагену, інших активних компонентів, що надають ліфтинг-ефект.

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/blog/20172811160811-scaled.jpg

Склад

Як вибрати крем для обличчя за складом? Характеристики крему, його дію визначають ті компоненти, які стоять першими в переліку інгредієнтів на пакованні косметичного засобу.

  • У зволожувальних кремах це вода, гліцерин, гіалуронова кислота, сечовина, колаген, еластин, молочна кислота.
  • У регенерувальних – ланолінова кислота, пантенол, екстракти лікарських рослин (алое вера, центели азіатської та ін.), лецитин, цераміди.
  • В антивіковому кремі для обличчя – комплекс вітамінів (А, С, Е), ретинол, пептиди, коензим Q10, DMAE, колаген, амінокислоти.
  • У косметиці для проблемної шкіри – азелаїнова та саліцилова кислоти, триклозан, АНА-кислоти, цинк, ретиноїди, сірка, мідь, глина.

Чутливість шкіри

Власникам чутливої ​​шкіри потрібно дуже обережно вибирати косметику для обличчя. Навіть один невідповідний компонент у складі крему може викликати негативну реакцію – свербіж, подразнення, висипання. Щоб уникнути таких проблем, необхідно:

  • уникати дешевих косметичних засобів;
  • купувати продукцію перевірених брендів із гіпоалергенним складом;
  • перед застосуванням обов'язково тестувати засіб на невеликій ділянці шкіри, щоб унеможливити алергічну реакцію.

Терміни придатності

Як вибрати хороший крем для обличчя? По-перше, потрібно усвідомити для себе, що креми для обличчя також мають термін придатності.

По-друге, не можна купувати не тільки прострочені засоби, а й ті, в яких термін зберігання добігає кінця. Чому? Тому що ви не можете знати, чи були дотримані правила зберігання косметичної продукції, і в результаті можете витратити гроші на косметику, яка вже стала непридатною.

Паковання

Придбаний крем потрібно правильно зберігати та використовувати. Не можна допустити потрапляння в косметику бактерій та частинок пилу із зовнішнього середовища. Більш економічним і гігієнічним вважається паковання у вигляді тюбика або банки з дозатором. У такій тарі виключений контакт засобу зі шкірою та довкіллям, як при використанні крему в банці. Якщо все ж таки ви вибрали засіб у баночці, то брати з ємності його потрібно не пальцями, а спеціальною лопаткою, щоб не занести бактерії.

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/blog/078921698ab7212e1e476289afga--materialy-dlya-tvorchestva-kosmeticheskie-osnovy-pr-vo-angliy.jpg

Який крем краще вибрати?

Перш ніж купувати крем, бажано проконсультуватися з косметологом. Він допоможе визначити правильно тип та інші індивідуальні особливості шкіри, складе коло пріоритетних завдань у догляді, відштовхуючись від яких, ви розумітимете, як правильно вибрати крем для обличчя.

Наступний складний етап вибору – це вирішити, якому виробнику косметики віддати перевагу. Якщо спиратися на практику професійних косметологів, багато хто використовує у своїй роботі продукцію ізраїльських брендів. Косметика, виготовлена ​​в Ізраїлі, відома своїм натуральним складом, високою якістю та доведеною ефективністю, а ізраїльські креми незмінно займають провідні позиції в ТОП кращих доглядових засобів для обличчя.

  • не робіть спонтанних покупок у магазинах мас-маркету – у цьому разі висока ймовірність розчарування та марного витрачання грошей;
  • купуйте креми у спеціалізованих магазинах косметики (інтернет-магазин Health and Beauty продає лише сертифіковану продукцію відомих ізраїльських брендів від виробника);
  • запитуйте консультантів.

Ще ніхто не написав коментарів.

Написати коментар

Рекомендовані товари

Дневной крем с гиалуроновой кислотой против морщин

Дневной крем с гиалуроновой кислотой против морщин

Дневной крем с гиалуроновой кислотой и натуральными минералами Мертвого моря не содержит парабенов. Этот продвинутый крем помогает питать вашу кожу и интенсивно увлажнять. Этот крем состоит из незамен..

207грн. 229грн.