Як користуватися сироваткою для обличчя


Сироватку для обличчя можна сміливо назвати одним із найпопулярніших косметичних засобів. Її регулярне застосування дозволяє суттєво покращити стан шкірних покривів, зробити шкіру сяйною, нормалізувати її тонус, зменшити кількість зморщок. Своєю появою в косметології сироватка завдячує фармакології, що є ще одним доказом її ефективності та безпеки.

Як користуватися сироваткою для обличчя з піпеткою, переваги сироватки – найпопулярніші запити в пошукових машинах, що підтверджує її величезну популярність. Ефективність сироватки вища, ніж у кремів, що досягається вищою концентрацією активних інгредієнтів. При цьому не варто забувати, що результати, яких ви зможете досягти, залежать від правильного підбору засобу, а це можливо тільки з урахуванням індивідуальних особливостей шкіри. Ми розповімо про те, що являє собою цей засіб, як користуватися сироваткою для обличчя, її переваги та недоліки.

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/blog/009455_1-500x500.jpg

Що таке сироватка для шкіри

Сироватка (ампульна сироватка, ампула, серум) є косметичним продуктом, до складу якого входять активні компоненти у високій концентрації. Тут можуть використовуватися ті ж інгредієнти, що і в кремах, але їхня питома вага набагато вища. Вона випускається у формі, яка забезпечує практично миттєве засвоєння шкірою. Завдяки цьому бажаний результат досягається набагато швидше, ніж під час використання кремів.

Активні компоненти – це 70% сироватки. При цьому в кремах їхня масова частка не більше 10-12%, а решта – елементи, що утворюють структуру, емульгатори, загусники, стабілізатори тощо.

Наскільки корисна сироватка для обличчя

Сироватка для обличчя має масу переваг, які визначають її ефективність у порівнянні з альтернативними косметичними засобами. Як користуватися серумом для обличчя, ми розповімо в наступному розділі, а поки визначимо цілих сім переваг сироватки для обличчя:

Перевага 1 – висока концентрація

Сироватки, як ми вже писали вище, містять активні компоненти в дуже високій концентрації. Тому працюють такі засоби у 2-3 рази ефективніше за креми та гелі. До складу сироваток включені пептиди або фруктові кислоти, завдяки чому активні компоненти доставляються у найглибші шари епідермісу.

Перевага 2 – ефективність

Сироватки дійсно дуже ефективні, причому їхня дія помітна відразу ж після використання. Шкірні покриви виглядають так, начебто ви кілька годин провели в косметологічному салоні. Застосовувати сироватку можна разом з улюбленим кремом або гелем, що підвищує загальну ефективність процедур.

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/blog/1081_2-500x500.jpg

Перевага 3 – легка текстура

Сироватки є практично невагомим засобом, який миттєво вбирається в тканини та не залишає плівки. Перед використанням сироватки уважно вивчіть інструкцію – багато з них краще застосовувати в той чи інший сезон (холодна або тепла пора року).

Перевага 4 – мала витрата

Сироватки реалізуються в невеликих ємностях, оскільки для однієї процедури достатньо кількох крапель засобу. Саме тому вартість сироваток вища, ніж кремів, але обов'язково враховуйте їхню економну витрату. Сироватки не зберігаються тривалий час, тому при покупці звертайте увагу на термін придатності засобу після відкриття.

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/blog/964763_3-500x500.jpg

Перевага 5 – швидкі результати

Після першої процедури вам не доведеться чекати тижні та місяці. Перші виражені результати можна буде спостерігати вже через тиждень, а деякі склади здатні змінити вашу шкіру навіть за одну ніч. Це оптимальний вибір, якщо вам потрібен швидкодіючий і потужний засіб.

Перевага 6 – багатофункціональність

Їхня дія багатогранна. Вони не просто зволожують і живлять. Сироватки роблять шкіру сяйною, повертають їй життєву силу та вирівнюють тон. Існують сироватки з ліфтинг-ефектом, які активно впливають на секрецію колагену, регенерацію шкіри, заповнюють об'єм обличчя.

Перевага 7 – широкий віковий діапазон

Сироватки ефективні для боротьби з віковими змінами, але вони добре працюють і на молодій шкірі. Сироватками не тільки можна, а й потрібно скористатися з 25 років. Молодим дівчатам варто звернути увагу на зволожувальні засоби, а після 30 років потрібно застосовувати засоби для боротьби з віковими змінами.

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/blog/008595_1-500x500.jpg

Як правильно користуватися сироваткою для обличчя

Розглянемо поетапно процес нанесення сироватки на обличчя:

  • Шкіра очищається від косметики за допомогою міцелярної води. Для ефективного очищення використовуються гелі або пінки для вмивання. Після цього на обличчя наноситься тонік.
  • Невелику кількість сироватки потрібно нанести на кінчики пальців, а потім перенести на обличчя. Робиться це вздовж масажних ліній. Можна робити легкі масажні рухи.
  • Сироватка вбирається дуже швидко, тому через 15 хвилин потрібно підготуватися до нанесення крему. Завдяки цьому засіб краще засвоюється шкірою, підвищується ефективність.

Змивати сироватку після процедури не потрібно. Робити це можна лише в тому разі, якщо у вас виникла якась небажана реакція.

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/blog/009448-500x500.jpg

Сироватка є висококонцентрованим засобом, тому для однієї процедури буде достатньо кількох крапель. Її надлишки не поглинуться, а залишаться на поверхні шкіри, що, безумовно, спричинить дискомфорт.

Як потрібно користуватися сироваткою для обличчя, ми з'ясували, а тепер про її спільне застосування з кремами. Останні наносять на обличчя лише після того, як сироватка повністю вбереться. В іншому випадку ефективність сироватки знизиться. «Консервувати» сироватку кремом – одна з обов'язкових умов. Це дозволить досягти максимальних результатів.

Сироватка у цьому разі є провідником. Вона виконує поставлені перед нею завдання та посилює дію активних компонентів, які ви наносите поверх неї. Особливо це актуально тоді, коли порушень, які потребують корекції, досить багато (пігментація, сухість, зморшки). Застосування одразу двох засобів забезпечує повноцінний догляд за шкірними покривами.

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/blog/259694_3-500x500.jpg

Як часто користуватися сироваткою для обличчя

Незалежно від виду сироватки, засіб наноситься 1-2 рази на день. Засіб наносять по 4-5 крапель на очищену шкіру. Гарне зволоження шкірних покривів підвищить ефективність засобу.

Вибір сироватки залежно від сезону

Вибір сироватки залежить насамперед від потреб нашої шкіри. Наприклад, у зимовий період шкіра потребує ефективнішого захисту, тобто щільніших засобів. У теплу пору року краще використовувати легкі сироватки. Якщо ваша шкіра реагує на зміни зовнішніх умов стандартно, то в зимовий період краще переходити на поживні суміші зі структурою «сироватка в олії». Якщо дискомфорту під час застосування «літніх» засобів ви не відчуваєте, можна продовжувати використовувати їх у холодний період року.

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/blog/259724-500x500.jpg

Як застосовувати сироватку для обличчя: постійно чи курсом

Проведення процедур курсами залишилося у минулому. Відтепер можна застосовувати сироватки стільки, скільки потрібно вашій шкірі. Контролюйте її стан і робіть відповідні кроки. Наприклад, якщо шкіра стала втрачати вологу або лущитися, треба використовувати зволожувальні засоби, а сироватку, яку ви застосовували до цього, потрібно відкласти. Терміни важливі лише для того, щоб побачити стійкий терапевтичний ефект. Для цього потрібно регулярно використовувати сироватку 2-3 місяці.

Для якої шкіри не підходять сироватки

Сироватки можуть використовуватися для будь-яких типів шкіри та практично при будь-яких порушеннях. Навіть незважаючи на те, що сироватки є засобами з високою концентрацією активних компонентів, їх можна застосовувати навіть на чутливій шкірі. Її вони заспокоюватимуть, посилюватимуть здатність чинити опір стресам, захищатимуть від зовнішніх негативних факторів. Для жирної шкіри сироватки теж справжній порятунок. Вони допоможуть понизити секрецію шкірного сала, очистять пори. Сироватки від зморщок – це справжні ліфтинг-системи, які мають виражену антивікову дію.

https://hbdeadsea.com.ua/image/catalog/blog/009486-500x500.jpg

Які сироватки вибрати

Висока ефективність і комплексна дія – головні переваги сироваток, які гарантуються при використанні якісних продуктів. При виборі сироватки рекомендуємо віддавати перевагу продукції брендів, що добре зарекомендували себе. Провідні позиції у виробництві сироваток займають ізраїльські компанії. Наведемо приклади якісних ізраїльських сироваток.

Першою у нашому списку рекомендацій буде колагенова сироватка проти зморщок на основі натуральних мінералів і колагену. Це інтенсивна формула, цілий комплекс корисних інгредієнтів, який при регулярному використанні дозволяє захистити тканини від стресів, сонячних променів, відновлює (регенерує) і робить шкіру гладкою та сяйною.

Не менш цікава й антивікова сироватка для тих, кому за 30. Це шовкова сироватка для ліфтингу, яку вирізняє висока ефективність і тривала дія. У сироватці немає жирів. Активні компоненти мають швидку омолоджувальну дію на шкіру. Серед них можна виділити екстракт тигрової трави, календули, олію шипшини та мінерали Мертвого моря.


Ще ніхто не написав коментарів.

Написати коментар

Вам также может быть интересно

Як правильно вибрати крем для обличчя: поради експерта
Як вибрати крем для обличчя 14 Dec 2021
Стан шкіри, її схильність до пігментації, висипів, швидкого старіння - все це спадкові фактори. Одна..
0   26624
Детальніше