Як правильно наносити маску для волосся


  Волосся щодня піддається різного роду стресам. Сушіння, укладання, пекуче сонце та холодний вітер, важкі метали у несприятливих екологічних умовах сучасного міста, жорстка вода та ще багато інших факторів негативно позначаються на стані волосся. Щоб захистити пасма від стресів і зберегти їхнє здоров'я, потрібний комплексний догляд. Окрім стандартних косметичних процедур — миття, зволоження бальзамом — у догляді використовується маска для волосся. Однією з найважливіших умов ефективності такого догляду є правильне використання косметичних засобів. Як вибрати маску для волосся, як наносити її на пасма — на ці та інші запитання про маски ви знайдете відповіді у цій статті.

Навіщо потрібна маска для волосся?


Маска для волосся — це засіб з високою концентрацією активних інгредієнтів, який забезпечує дуже інтенсивний догляд. У масках використовуються такі компоненти, які мають сильний вплив на структуру, коріння волосся та шкіру голови.

Отже, загальне призначення маски для волосся — це інтенсивний догляд, але при цьому кожен косметичний засіб виконує конкретне завдання:

  • зволоження та захист від втрати вологи;

  • насичення волосся по всій довжині мінералами, поживними речовинами;

  • відновлення структури ушкоджених пасм;

  • заспокійлива дія, зняття подразнення, сверблячки через сильну сухість, чутливість та лущення шкірного покриву;

  • розгладження волосся по всій довжині — ефективний засіб за наявності посічених пасм;

  • зміцнення та профілактика випадіння волосся.

Як використовувати маску для волосся правильно?

Виробники обов'язково дають рекомендації щодо використання косметичних засобів. Щоб отримати бажаний ефект, потрібно лише суворо дотримуватись правил застосування маски для волосся.

Як краще наносити маску для волосся? Косметологи використовують 2 способи:

  1.  Засіб наносять на сухе чисте волосся з подальшим утепленням (на голову одягають спеціальну шапочку або рушник). Тепло підсилює дію активних компонентів маски.

  2.  Маску наносять на вологе чисте волосся. У разі такого способу утеплення не потрібно. Більшість сучасних косметичних засобів містять високоактивні компоненти, тому використання маски максимальне просте, а процедура займає мінімум часу.

Поради щодо використання маски для волосся:

  • під час догляду за жирним волоссям не рекомендується наносити маску на коріння, якщо це не спеціальна себорегулювальна маска;

  • у процесі догляду за сухим волоссям особливу увагу потрібно приділяти кінчикам, оскільки тонкі сухі пасма зазвичай ламкі й мають посічені кінці;

  • обов'язково дотримуйтесь часу процедури, рекомендованого виробником;

  • після завершення процедури інгредієнти маски потрібно добре змити теплою проточною водою;

  • для кращого ефекту маску потрібно використовувати в комплексі з іншими косметичними засобами серії (шампунем, бальзамом).

Як часто потрібно користуватися маскою для волосся?


Маска не підходить для повсякденного догляду. Після кожного миття достатньо використовувати хороший кондиціонер. Маска призначена для інтенсивного живлення, зволоження, відновлення пасм і застосовується з інтервалом 3 – 7 днів. Частота використання маски залежить від її призначення та стану волосся. Зазвичай трихологи рекомендують наносити маску на волосся після кожного третього миття.

Як правильно наносити маску для волосся?

Правильно наносити маску для волосся — це означає використовувати косметичний засіб, дотримуючись інструкції. Однак, крім інструкції, не забувайте враховувати особливості й стан пасм. Найчастіше саме цей критерій визначає, як часто треба робити маску для волосся, на яку ділянку наносити косметичний засіб (тільки на коріння, тільки на кінчики або за всією довжиною).

Як довго потрібно тримати маску для волосся?

Час витримки маски на волоссі залежить від її складу. Натуральні олійні маски можна тримати на волоссі 20 – 40 хвилин. Крем-маски зазвичай витримують від 2 до 10 хвилин. Точний час використання маски наведено в інструкції до косметичного засобу на пакованні. Перетримувати її заради кращого ефекту не варто, тому що можна, навпаки, зашкодити своєму волоссю.

Як правильно наносити маску для волосся — після миття чи перед шампунем?

Деякі «експерти» стверджують, що маску потрібно завжди наносити на чисте волосся, тобто вже після використання шампуню. Однак різні маски мають різний склад, принцип дії та призначення, а тому кожен косметичний засіб має свою технологію нанесення. Наприклад, маски для волосся на основі рослинних олій мають одну особливість — вони роблять волосся та шкіру жирними, тому вони належать до категорії засобів, що змиваються. Олійні маски, на відміну від масок на основі рослинних екстрактів та кремових засобів догляду, потрібно наносити перед миттям волосся, а після процедури обов'язково вимити голову шампунем, після чого використовувати кондиціонер (бальзам) для волосся.

Коли використовують маску для волосся — до чи після бальзаму?


Багато хто використовує маску для волосся замість бальзаму для волосся. І це один із допустимих варіантів застосування косметичного засобу. Другий варіант нанесення маски на пасма — після використання бальзаму. Маски забезпечують інтенсивне зволоження та живлення пасм, тому додатково використовувати після них бальзам немає потреби. Тільки в окремих випадках, якщо волосся дуже сухе й жорстке, можна на кілька секунд нанести на пасма бальзам і відразу змити його теплою водою. Така процедура проводиться, щоб закрити кутикули та запобігти пошкодженню волосся.

Стандартний спосіб нанесення косметики для волосся розглянемо на прикладі маски MoroccanOil Intense Hydrating Masque. Для догляду за довгим волоссям достатньо взяти приблизно 1 чайну ложку маски та розподілити засіб по всій довжині (від коріння до кінчиків). Час дії маски — від 5 до 10 хвилин, після чого волосся потрібно просто обполоснути теплою водою.

Як вибрати маску для волосся

Під час вибору маски для волосся спочатку необхідно врахувати тип волосся. Основні типи:

  • жирне волосся;

  • сухе волосся;

  • нормальне.

Також в окремі категорії виділяють пошкоджені пофарбовані пасма, волосся з посіченими кінчиками, тонке й сплутане, в’юнкі локони.

Крім того, маску вибирають за складом, відгуками інших покупців, беруть до уваги популярність та репутацію бренду. Докладніше про те, як вибрати маску для волосся: поради експерта, читайте на нашому сайті.

ТОП-3 масок для волосся від HB DeadSea

Якщо ви хочете бути впевненими в якості та ефективності маски для волосся, потрібно вибирати косметичний засіб добре відомої марки, яка спеціалізується на виробництві косметики для догляду за волоссям. Ізраїльські косметичні бренди займають провідні позиції у рейтингу найкращих. Особливої ​​уваги заслуговують такі продукти:

  • інтенсивно зволожувальна маска MoroccanOil;

  • інтенсивно відновлювальна маска на основі кератину від Natural Formula;

  • інтенсивна ампульна маска для пошкодженого, фарбованого, сухого волосся від Natural Formula.


MoroccanOil Intense Hydrating Masqu — універсальний засіб, який підходить для всіх типів волосся (сухого, нормального, ламкого та сильно пошкодженого). Ефект від використання маски видно після першої процедури. Всього за 5 – 7 хвилин косметичний засіб інтенсивно живить і зволожує волосся, робить його еластичним і блискучим, здоровим на вигляд, слухняним при розчісуванні.


Natural Formula Keratin Intense Mask  — маска, яка підійде для нормальних, а також сухих, пофарбованих пасм із пошкодженою структурою. Наші експерти рекомендують її для волосся, яке щодня піддається термодії під час сушіння феном і укладання. Кератинова маска відновлює, глибоко зволожує, живить, зміцнює. Вона містить екстракти пшениці, рослинний протеїн, який бере участь у регенерації волосся.

Маска наноситься на волосся по всій довжині на 2 – 3 хвилини, після чого її змивають теплою водою.

Ампула Intense — інтенсивно доглядова маска для пошкодженого фарбованого волосся. Її головна перевага — моментальне відновлення та зміцнення пошкоджених після фарбування пасм. Маска має унікальну формулу, що дозволяє зберігати максимальну концентрацію та ефективність активних дієвих компонентів засобу до моменту безпосереднього нанесення на волосся. Тільки при контакті з волоссям цілющі олії чайного дерева, обліпихи, огірковика, запечатані в ампулах маски, починають активно працювати. Такий інтенсивний догляд підходить не тільки для пофарбованих, але також і для сухих та нормальних пасм.


Ще ніхто не написав коментарів.

Написати коментар