Як вибрати маску для волосся: поради експерта


Здоров'я та краса волосся залежать від величезної кількості різних умов — екології, якості води, харчування, частоти використання фена та праски для випрямлення локонів. Навіть якщо природа нагородила вас чудовим волоссям, існує занадто багато факторів, які погано позначаються на стані пасм. Ось чому красиве волосся — це на 90 % результат правильного та якісного догляду, який обов'язково має включати, крім шампуню та бальзаму, гарну маску. Про те, як вибрати маску для волосся відповідно до його типу, ви дізнаєтеся з нашої статті.

Як підібрати маску для волосся — основні критерії вибору


Головний критерій вибору косметики — це тип волосся, а якщо бути точніше — характер проблеми, що вимагає косметичного рішення. Наприклад, волосся може бути просто сухим і потребувати гарного зволоження, а може бути сильно зневодненим і пошкодженим внаслідок фарбування. Жирне волосся — лише частина проблеми. Нерідко власники жирного волосся попутно борються з жирною себореєю шкіри голови. І в цьому випадку засоби догляду потрібно вибирати з урахуванням усіх особливостей і стану пасм. 

Інші критерії вибору маски для волосся:

  • Склад косметичного засобу. Виробник завжди пише призначення маски на пакованні, але тільки за списком компонентів ми можемо об'єктивно оцінювати, наскільки корисним та ефективним буде цей засіб для наших пасм. Перевіряючи склад на наявність корисних активних компонентів, не забудьте впевнитися, що маска не містить агресивних шкідливих консервантів, здатних погіршити стан пасм.

  • Зручне фасування. Краще не купувати маску в банці великого об’єму без дозатора. Якщо банка просто закривається кришкою, то нехай вона буде невеликого об’єму. Ще кращі та зручніші у використанні засоби з дозатором або в тубі.

  • Термін придатності. Маска для волосся не призначена для щоденного застосування. Однієї банки може вистачити надовго, тому немає сенсу купувати косметичний засіб, термін придатності якого закінчується через 1 – 2 місяці.

Як правильно підібрати маску для волосся за типом пасм

Розглянемо параметри вибору маски для різних типів волосся:

  • жирного;

  • сухого;

  • тонкого та рідкого;

  • фарбованого;

  • нормального.

Насамперед потрібно визначити, який у вас тип пасм, які завдання догляду та проблеми вимагають розв’язання. Тільки після цього ви можете зробити висновок, яку маску для волосся краще купити.

Маски для жирного волосся


Проблему підвищеної жирності потрібно вирішувати комплексно, використовуючи спеціальний шампунь, бальзам та маску для жирних пасм. Під час вибору маски слід дивитися на склад. Найефективнішими для жирного волосся є засоби на основі глини, які регулюють роботу сальних залоз, добре усувають надлишки шкірного себуму, чинять підсушувальну дію та надають локонам об'єму.

Як вибрати маску для сухих пасм

Сухе волосся — це волосся, яке через дефіцит вологи стає тьмяним і неживим. Воно сильно електризується, стає ламким, має посічені кінчики. Волосся може бути сухим від природи, через різні внутрішні проблеми зі здоров'ям, через дефіцит вітамінів і неправильний догляд.

Як правильно вибрати маску для волосся, схильного до сухості? Сухим пасмам потрібна поживна маска, що глибоко зволожує, така як, наприклад, інтенсивно зволожувальна маска Intense Hydrating Masque MoroccanOil. Косметика цього ізраїльського бренду містить арганову олію, яка має унікальні відновлювальні властивості. Маска підходить не тільки для сухого, а й для сильно пошкодженого, ламкого та нормального волосся. Вона повертає пасмам еластичність і натуральний здоровий блиск, забезпечує глибоке живлення й зволоження, пом'якшує, полегшує розчісування та укладання.

Маска для тонкого та рідкого волосся

Тонке й рідке волосся потребує делікатного догляду. Йому потрібне інтенсивне зволоження та насичення поживними речовинами, які допоможуть відновити структуру волосся. Тонкому волоссю потрібен термозахист перед сушінням феном. Яку маску для волосся вибрати, якщо волосся дуже рідке й тонке? Ідеальний варіант — легка Hydrating Masque MoroccanOil. Вона містить олію ши та арганову олію, всього за 5 – 7 хвилин зміцнює структуру волосся і робить його еластичнішим, перешкоджає випаданню волосся. Після процедури волосся стає блискучим і стійким до термодії фена та плойки.

Яку купити маску для волосся після фарбування

Головні проблеми фарбованого волосся — це зневоднення, втрата еластичності та натурального блиску. Пошкодженим пасмам потрібна інтенсивно відновлювальна живильна маска, яка містить мінерали та корисні речовини, що беруть участь у побудові структури волосся.

Наші експерти рекомендують купити для жирного волосся маску Ampoule Intense ізраїльського бренду Natural Formula. Ця маска забезпечує інтенсивний догляд для зневоднених, пошкоджених і пофарбованих пасм, сприяє швидкому відновленню та зміцненню фарбованого волосся. Маска містить високу концентрацію активних компонентів, олію чайного дерева, обліпихи, огірковика. Косметичний засіб міститься в ампулах, що дозволяє оліям зберігати свої унікальні живильні, відновлювальні властивості до самого контакту з волоссям.

Яка маска підходить для нормального волосся


Для нормального типу волосся не потрібні високоінтенсивні засоби догляду. Рекомендується вибирати маску відповідно до інших особливостей пасм. Наприклад, якщо волосся рідке й неслухняне, йому потрібен додатковий об'єм. Якщо ви миєте голову жорсткою водою або часто робите укладання феном та праскою, рекомендується купити маску із захисними властивостями.

Хороший варіант для нормального волосся — універсальна маска Ampoule Intense Natural Formula. Вона робить волосся слухняним при розчісуванні, добре зволожує, живить і відновлює структуру волосся, захищаючи його від пошкодження.

У чому перевага ізраїльських масок для волосся

Ізраїльська косметика по-своєму унікальна. По-перше, це продукція, в якій переважають натуральні компоненти. По-друге, деякі компоненти у складі ізраїльської косметики унікальні самі по собі, оскільки не використовуються більше ніде у світі (солі та грязі Мертвого моря).

Ізраїльські маски для волосся відрізняються високою ефективністю у вирішенні різних трихологічних та косметичних завдань. Багато з них не тільки мають поживні, зволожувальні властивості, а й чинять виражену лікувальну дію на шкіру голови, що сприяє зміцненню та поліпшенню стану волосся.

Переваги ізраїльських масок для волосся:

  • натуральний, гіпоалергенний склад;

  • великий вибір під будь-які потреби;

  • висока якість, уся продукція сертифікована;

  • відсутність у складі токсичних компонентів;

  • цілющі властивості.

Як правильно використовувати маску для волосся

Є багато варіацій застосування маски для волосся. Крім того, що рекомендує виробник, кожен користувач має уявлення про нанесення маски. Хтось намагається тримати маску на пасмах довше, щоб досягти кращого ефекту, а хтось використовує цей вид догляду як бальзам.

Детальну інструкцію про те, як правильно наносити маску для волосся, ви знайдете в одній зі статей на нашому сайті. Короткий алгоритм використання маски:

  1. Вимити волосся шампунем (за потреби повторити процедуру двічі).

  2. Ретельно вимити пасма від залишків шампуню.

  3. Нанести невелику кількість маски на коріння або розподілити по всій довжині (залежно від призначення та рекомендацій від виробника).

  4. Залишити засіб на пасмах на вказаний в інструкції час (як правило, від 3 до 10 хвилин).

  5. Змити маску теплою водою.

  6. Завершити догляд, використовуючи бальзам або незмивний лосьйон для волосся.


Ще ніхто не написав коментарів.

Написати коментар