Олія для волосся: ТОП найкращих, як вибрати та використовувати


Олія для волосся — універсальний засіб догляду, який забезпечує комплексний вплив на пасма: відновлює, пригладжує кутикулу, заповнює пустоти, захищає, утримує вологу всередині та перешкоджає зневодненню, живить волосся, робить його блискучим, слухняним, здоровим, а ще доглядає за шкірою голови. У цій статті ми розповімо, які олії та як впливають на пасма, як вибрати натуральну олію для волосся, а також наведемо рейтинг найефективніших косметичних засобів на основі олій, складений нашими експертами.

Яку олію для волосся купити — найкращі олії


Першими стали використовувати натуральні олії для догляду за волоссям жителі Азії. Сотні років застосування, а згодом і наукові дослідження з використанням сучасних технологій стали основою аналізу характеристик різних олій та допомогли визначити, яка олія краща для волосся.

Ми склали рейтинг найефективніших і корисних олій для догляду за волоссям. Це:

  • арганова;

  • кокосова;

  • олія авокадо;

  • оливкова;

  • олія виноградної кісточки;

  • олія ши;

  • олія солодкого мигдалю;

  • рицинова;

  • амли;

  • макадамії;

  • олія жожоба;

  • зародків пшениці;

  • сасанкви;

  • моринги;

  • рисових висівок;

  • насіння броколі.

Розкажемо докладніше про кожну олію для волосся, яка найкраща з них — вирішувати вам.

Арганова олія

Попри те, що цей засіб століттями використовували для косметичного догляду, в сучасній косметології цей інгредієнт почав активно застосовуватися лише останні кілька десятків років. «Рідке золото Марокко» — таку назву отримала арганова олія, багата на антиоксиданти та поліненасичені жири. Вона має відновлювальні властивості, ідеально підходить для догляду за пошкодженим, фарбованим волоссям, пасмами після хімічної завивки, надає пасмам блиску і робить їх гладкими.

Кокосова

Ця олія набула широкого поширення в косметичному догляді, особливо в азійських засобах. Кокосова олія має унікальну формулу, багату на вітаміни, має захисні, поживні властивості та містить холін, який зміцнює структуру пасм, захищаючи їх від ламкості.

Олія авокадо

Якщо йдеться про інтенсивне живлення, то найкраща олія для волосся — однозначно олія авокадо. Вона має легку текстуру, тому її включають до рецептури незмивних засобів для догляду за пасмами.

Оливкова

Для зволоження сухих і зневоднених пасм найкраща — олія оливи. Вона багата на антиоксиданти, забезпечує гарне зволоження та відновлення волосся по всій довжині, а також гарний зволожувальний догляд для шкіри.

Олія виноградної кісточки

У виноградній олії міститься велика кількість цінних вітамінів, антиоксидантів, мінералів та дубильні речовини. Завдяки такому багатому складу та легкій текстурі олія ефективно доглядає за будь-якими типами пасм, не залишаючи жирних слідів і не обтяжуючи волосся.

Олія ши

Олія ши містить цілий комплекс жирних кислот — лінолеву, стеаринову, олеїнову. Вона так само корисна для волосся, як і для шкіри, має захисні властивості, забезпечує живлення та зміцнення волосся.

Олія солодкого мигдалю

Це олія номер один за вмістом Омега-6 та 9, а також містить антиоксиданти та вітаміни. Мигдальна олія добре доглядає будь-яке волосся, але особливо корисна для тонкого, тому що сприяє його відновленню, зміцненню, надає блиску, але не обтяжує.

Рицинова

Якщо є проблема випадання волосся, її можна усунути за допомогою рицинової олії. Вона дбайливо доглядає і самі пасма, і шкіру голови, живить волосяні цибулини, покращує кровообіг, стимулює зростання волосся. Сама олія та косметичні засоби на її основі вимагають ретельного змивання.

Амли

Олія амли працює як конструктор, відновлюючи структуру, заповнюючи пустоти на пошкоджених ділянках. Вона обволікає кожну волосину і захищає від пошкоджень, одночасно покращуючи колір і текстуру пасм.

Макадамії

Олія макадамії має відновлювальні властивості, запобігає посіченню кінчиків. Додатково забезпечує захист від термічного, хімічного впливу, негативного впливу довкілля.

Олія жожоба

Яку олію вибрати для волосся, що втратило життєву силу, сухого та ламкого? Експертом зі зволоження, розгладжування та приборкання неслухняних пасм є олія жожоба. Її включають до складу незмивних спреїв, кондиціонерів, а також бальзамів і масок для догляду за пухнастим, тонким волоссям. Вона робить волосся гладким і слухняним, пасма перестають пушитися, набувають красивого здорового блиску, виглядають доглянутими. Жодної жирності, ніяких обвислих пасм навіть у вологу погоду.

Зародків пшениці

У цій олії містяться вітаміни групи В, вітаміни А і Е. Цей комплекс здатний оживити та зробити шовковистими пошкоджені пасма. Олія нормалізує роботу сальних залоз, забезпечує нормальне кровопостачання волосяних фолікулів, відновлює волосся від самого коріння до кінчиків, перешкоджає появі передчасної сивини.

Сасанкви

Олія насіння сасанкви використовується для збагачення косметичних засобів, призначених для догляду за волоссям. Вона має антиоксидантні, захисні, відновлювальні властивості, забезпечує інтенсивне живлення.

Олія моринги

Косметика з олією моринги ефективно доглядає волосся та шкіру голови. Вона пом'якшує шкірний покрив і допомагає в лікуванні лупи, зміцнює структуру волосся, захищає від появи посічених кінчиків.

Рисових висівок

Олія рисових висівок утворює на поверхні волосся тонку нежирну плівку, яка одночасно покращує стан і зовнішній вигляд пасм. Вона живить, зміцнює та надає волоссю блиску.

Насіння броколі

Властивості олії насіння броколі схожі з властивостями силікону — робить пасма гладкими, блискучими, повертає їм еластичність, м'якість. Різниця в тому, що олія, на відміну від силікону, не порушує, а відновлює структуру волосся, не стоншує, а, навпаки, захищає від зневоднення та ламкості.

Які олії використовувати для волосся


При виборі косметики для догляду головний критерій вибору — це тип і особливості волосся. Відповідно до цих критеріїв, ми розповімо, яку олію для волосся вибрати, якщо пасма сухі або пошкоджені, схильні до появи лупи або випадання.

Для сухих і пошкоджених пасм добре підходить тепла кокосова олія, яка наноситься на вологе волосся на всю ніч.

Для стимуляції зростання і для зміцнення волосся підійде реп'яхова олія, яку наносять на шкіру голови легкими масажними рухами. Вона зміцнює корені, забезпечує гарне живлення та кровопостачання волосяних цибулин.

Для догляду за кучерявим і жорстким волоссям використовуйте оливкову олію. Її бажано наносити щонайменше на 2 години або залишити на всю ніч.

Проти лупи, для усунення сухості та лущенні шкіри голови ефективні оливкова, кокосова олія, а також ефірні олії чайного дерева, іланг-ілангу.

Для захисту волосся можна використовувати олію каріте (ши), жожоба, аргани, макадамії, олію авокадо, марули або кокоса.

Для блиску та гладкості використовують будь-які види олій, але найефективніші, легкі, які не впливають на жирність — це олія аргани, рисових висівок, авокадо.

Для збереження кольору фарбованого волосся рекомендується олія жожоба, кокосова, оливкова, макадамії. Вони не тільки допомагають закріпити відтінок фарби, а й захищають пофарбовані пасма від сухості.

Як правильно користуватися олією для волосся

Щоб результат догляду виправдав ваші очікування, недостатньо знати, як підібрати олію для волосся. Потрібно ще правильно використовувати цей засіб у догляді. Спосіб нанесення олії на волосся залежить від призначення косметичного засобу та кінцевої мети догляду.

Найпоширеніші способи застосування олії:

  1. Олію наносять на вологе волосся і залишають на ніч, надівши на голову шапочку або рушник. Такий спосіб застосовують для сухих, пошкоджених пасм. Вранці голову потрібно помити шампунем.

  2. Обгортання. Суміш олій, вибрана за типом ваших пасм, наноситься на сухе волосся по всій довжині або тільки на коріння (залежно від мети догляду). Після цього на голову надягають шапочку і залишають на 1 годину. Олія при цьому має бути комфортної теплої температури. Після процедури потрібно добре промити волосся з шампунем.

  3. Масаж з використанням олії. Такий спосіб застосовують для зміцнення коренів, поліпшення росту волосся та профілактики його випадання.

  4. Нанесення олії на шкіру та волосся перед миттям голови. Корисна практика для власників кучерявого, жорсткого волосся, що сильно пушиться. Олію можна нанести на пасма за 1 – 2 години до миття, після чого вимити голову шампунем.

  5. Незмивний догляд. Є два варіанти: олія, яка наноситься на сухі або вологі кінчики волосся перед укладанням, і другий варіант — розпилення косметичного засобу з олією по всій довжині для захисту від вологи, сухості та збереження зачіски.

Як часто можна використовувати олію для волосся? Незмивні засоби з олією підходять для щоденного застосування, а олійні маски, обгортання можна проводити не частіше одного разу на тиждень. Олію зазвичай наносять на пасма не менше ніж на годину.

Найкраща олія для волосся


Для кожного типу волосся найкращою буде та олія, яка здатна вирішувати поставлені завдання у догляді. Для тонкого та світлого волосся найкраща олія — MoroccanOil LIGHT Oil Treatment. Вона має полегшену формулу, не обтяжує тонкі пасма і забезпечує їм м'який базовий догляд. Містить антиоксиданти, протеїни, вітаміни, зміцнює, пом'якшує, захищає, дарує блиск, еластичність, полегшує сушіння та укладання.

Якщо вам складно розібратися, як вибрати олію для волосся вашого типу, придбайте універсальну MoroccanOil Treatment Oil для всіх типів волосся. Вона підходить для всіх типів пасм, містить вітаміни, омега-3, жирні кислоти, антиоксиданти, забезпечує комплексний догляд. Зокрема, захищає від УФ, покращує стан і зовнішній вигляд пасм, забезпечує термозахист при укладанні, допомагає довше зберегти колір фарбованого волосся.

ТОП-9 засобів для догляду за волоссям на основі олії

Шампунь із кератином для волосся після термічного впливу


У формулі шампуню використовується запатентована технологія зміцнення фолікулів волосся, яке зазнало хімічної завивки, частого фарбування, регулярного термоукладання. Олія жожоба, аргани, кератини у складі шампуню запечатують кутикули волосся, тим самим захищають його від ламкості та втрати вологи.

Шампунь з олією лаванди


Лаванда відома своїми заспокійливими властивостями. У поєднанні з мінералами Мертвого моря олія лаванди дає волоссю життєву енергію, нормалізує обмінні процеси, захищає, виступає як антиоксидант, відновлює водний баланс.

Шампунь з мінералами Мертвого моря та кокосовою олією


Завдяки присутності у складі шампуню кокосової олії цей косметичний засіб не тільки добре очищає волосся і шкіру від забруднень, але також забезпечує зволоження, нормальний водний баланс, робить волосся м'яким, блискучим, доглянутим на вигляд.

Шампунь MoroccanOil Extra Volume Shampoo


Найефективнішою для відновлення та догляду за волоссям є олія аргани. І вона присутня практично в усій лінійці косметики MoroccanOil. Шампунь Extra Volume призначений для тонкого та слабкого волосся. Він робить пасма більш слухняними, щільними, пружними, надає їм блиску та об'єму.

Зміцнювальний шампунь для здоров'я та блиску волосся з екстрактом граната (400 мл)


Шампунь містить цілий комплекс цілющих олій. Це олія граната, аргани, плодів шипшини та оливкова олія. Олія граната є найсильнішим антиоксидантом, багатим на вітаміни та омега-жирні кислоти (весь комплекс – Омега, 3, 6 і 9). Такий склад сприяє інтенсивному зволоженню, оздоровленню пасм, підходить абсолютно для всіх типів волосся. Має також зміцнювальні властивості, використовується у разі схильності до випадання волосся.

Шампунь для волосся з додаванням оливкової олії та меду (400 мл)


Шампунь з оливковою олією, медом, екстрактами цілющих трав та мінералами Мертвого моря розроблений спеціально для делікатного очищення волосся та шкіри. Він не сушить, не подразнює шкірний покрив, навпаки, добре зволожує та сприяє збереженню вологи, дбайливо піклується про пасма, захищає їх від шкідливого впливу УФ та навколишнього середовища.

Шампунь для сухого фарбованого волосся з олією обліпихи (400 мл)


Обліпихова олія — найкращий засіб проти сухості волосся, лущення шкіри голови, свербіння та подразнення через дефіцит вологи. Шампунь з обліпиховою олією зволожує та відновлює шкіру й пасма. Крім того, він містить мінерали Мертвого моря, сонцезахисні фільтри, олію солодкого мигдалю, виноградних кісточок, морквяну, оливкову, арганову та пальмову олії. Такий шампунь чудово живить, пом'якшує та захищає волосся, підходить для щоденного догляду для всієї родини.

Шампунь з аргановою олією


Шампунь ізраїльського бренду Н & В містить арганову олію, а також олію кропиви, виноградного насіння, жожоба і жостеру. Ніжна формула шампуню підходить для будь-якого типу волосся і навіть для дітей. Він добре очищає шкіру, не викликає подразнення, живить, зволожує і захищає пасма від сонця та шкідливих умов навколишнього середовища.

Сироватка для відновлення кінчиків 75 мл


Ще один засіб з олією аргани — сироватка від ізраїльського бренду Moroccanoil, яка використовується для посічених кінчиків волосся. Вона моментально запечатує кутикулу волосся, вирівнює пасма, забезпечує кондиціювальну дію та зміцнює волосся зсередини. Сироватка відновлює пошкоджене волосся та захищає від подальшого пошкодження.

Маска для волосся з додаванням олії обліпихи


Маска застосовується для догляду за волоссям, яке було пошкоджено внаслідок впливу хімічних речовин: під час фарбування, освітлення, сушіння феном, а також внаслідок гормональних змін та під впливом сонячних променів, холоду, вітру, напруження або забруднення повітря. Маска активізує зростання волосся, покращує його структуру, роблячи волосся більш еластичним і міцним, полегшує розчісування та укладання. Маска підходить для важкої води, виправляє посічені кінчики, запобігає вицвітанню волосся. Маска містить велику кількість мінералів і високу концентрацію обліпихової олії, сонцезахисні фільтри, вітаміни Е і В5, морквяну олію, олію ши, різні види силікону, а також має прекрасний аромат.


Ще ніхто не написав коментарів.

Написати коментар